St.Lawrence Nursing Training School (NTS)

In 1972 wilde het bisdom van Masaka in Uganda een opleiding voor verpleegkundigen starten in Villa Maria Hospital. Het ziekenhuis en de gezondheidsposten moesten worden voorzien van goed getrainde verpleegkundigen. In september 1982 startten er zeventien studenten met een eerste hulp cursus. Door de oorlog kwamen de plannen niet van de grond.In 1984 werd er in twaalf maanden een school gebouwd, gesponsord door donors uit Nederland.Na goedkeuring van het Ministerie van Gezondheidszorg en de organisatie voor verpleegkundigen werd er een opleiding gestart met zesentwintig studenten. Sindsdien starten er verschillende keren per jaar  studenten met de opleiding tot MBO- HBO Verpleegkunde en Verloskunde. Inmiddels zijn er ongeveer duizend studenten opgeleid tot basisverpleegkundige op MBO en HBO niveau.

Visie en missie

Nursing MottoNursing Motto

 

 

 

 

De eerste jaren werden de studenten vooral opgeleid met veel kennis en kunde gericht op het werken in het ziekenhuis. In 2006 is de opleiding veranderd in Comprehensive Nursing. Sindsdien worden de studenten breder opgeleid om te kunnen werken in alle takken van de gezondheidszorg. De theorievakken zijn: basisgezondheidszorg, kinderverpleegkunde, anatomie, psychiatrie,chirurgie, interne ziekten, eerste hulp, gebitsverzorging, management, kraamverpleegkunde en kennis van medicijnen. Daarnaast krijgen studenten de mogelijkheid om in diverse praktijkvelden zoals psychiatrie, AIDS home care, inenting-programma’s, moeder en kindzorg stage te lopen. Sinds 2011 worden er ook studenten opgeleid tot verloskundige.

Management

De huidige directrice en docent van de opleiding is Sr. Caroline Nabasinga. Zij wordt geassisteerd door twee full-time verpleegkunde docenten, drie instructie verpleegkundigen en één secretaresse. Er wordt les gegeven door artsen en verpleegkundigen uit het ziekenhuis.