Het bestuur van stichting Weeraba

Josje de Jong – voorzitter

Ik ben een van de oprichters van de Stichting Weeraba, en in het verleden uitgezonden door Memisa  als verpleegkundig docente. Sinds 22 jaar zet ik mij in voor de Stichting. Vanaf 1996 hebben wij met onze projecten veel kunnen betekenen voor het Villa Maria Ziekenhuis en de Opleiding voor Verpleegkundigen en Verloskundigen. Te zien dat onze hulp werkt geeft veel plezier en motivatie om hier mee door te gaan.

Coos BakkerCoos Bakker -penningmeester

Mijn achtergrond is : Verpleegkundige en docente Verpleegkunde. Josje de Jong en Toos Hulsing zijn ex-collega’s van mij en inmiddels vriendinnen. Josje heeft een aantal jaren als docent in Villa Maria gewerkt en ik ben haar daar gaan opzoeken met Toos. Toen ik het ziekenhuis zag, had ik sterk het gevoel iets te willen doen voor de mensen daar in Villa Maria. Zoveel armoede en gebrek aan alles. Dat is mijn motivatie om bij de oprichting van de St. Weeraba in het bestuur te gaan zitten. Wij zijn al jaren bezig en zien de resultaten als wij op bezoek zijn in Villa Maria. Dat geeft ons de power om er nu voor de school, docenten en studenten te zijn.

Toos HulsingToos Hulsing – secretaris

Verpleegkundige en docent Verpleegkunde.

Vanaf de start van de Stichting Weeraba ben ik bestuurslid, Ik voel mij erg betrokken bij het Villa Maria Ziekenhuis en de St. Lawrence School. Bij elk bezoek aan Uganda is het geweldig om te zien dat je echt iets kan betekenen en in de afgelopen jaren een grote vooruitgang ziet, wij hebben  met de mensen daar een sterke band opgebouwd, dat geeft een goed gevoel.